Psykolog Aksel Sinding

Psykolog Aksel Sinding

 

1. Hvorfor ønsket du å bli psykolog?

Jeg har alltid fått høre at jeg er god å snakke med, også har jeg alltid vært veldig interessert i å forstå hvorfor jeg selv og andre er som de er. Etter snaue to måneder med inspirerende leseøkter på årsstudium i psykologi skjønte jeg at her ville jeg gå hele veien!

 

2. Hva liker du med yrket? 

Jeg liker menneskemøtene! Jeg føler ofte at jeg er utrolig privilegert som har en hverdag der jobben min er å snakke med folk, hjelpe dem å sortere og bearbeide vanskelige følelser. Og få dele viktige og meningsfulle øyeblikk med andre mennesker, både gode og vonde. 

 

3. Hva synes du kan være en utfordring med yrket? 

Det er tungt når jeg føler jeg ikke klarer å hjelpe klienten eller at vi står fast. Også kan jeg bli engstelig hvis jeg er urolig for hvordan det går med en klient mellom timene.

 

4. Hva synes du er bra med e-terapi? 

Det er mye som er bra med e-terapi, men jeg synes det aller beste er at flere mennesker får enklere tilgang på god psykisk helsehjelp. Spesielt mulighetene med video gjør det enklere å søke hjelp, både for de som vegrer seg og for de som ikke har tilgang på terapeuter der de bor.

 

5. Hvis det var en ting du kunne fortalt pasientene dine hva ville det vært? 

At jeg blir glad i dem. Omsorg og empati er ferskvare og oppstår i relasjonen mellom meg og klienten, det er ikke teknikk eller autopilot.

Overvinne

Overvinne

teamet består av en rekke psykologer, forfattere og redaktører. Målet er å skape god psykisk helse. Ved bruk av varm teknologi ønsker vi å nå flere enn samfunnet gjør i dag.

Var denne artikkelen nyttig?