Psykologspesialist Patrick A. Vogel

Psykologspesialist Patrick A. Vogel

 

1. Hvorfor ønsket du å bli psykolog? 

Jeg ønsket å kunne hjelpe andre mennesker som strevde med livet. Det var også ting i min barndom jeg ikke var fornøyd med, så dette var en måte å få innsikt i meg selv. 

 

2. Hva liker du med yrket? 

Det er alltid spennende å kunne møte nye mennesker, og høre deres historier, og mange blir hjulpet av våre samtaler. Dette gir meg noe som menneske som jeg ikke vil fått i andre yrker. 

 

3. Hva synes du kan være en utfordring med yrket? 

Når det ikke blir bedring tross mange forsøk med de beste metodene jeg vet om. Da må man lære seg selv og pasienten å være selvmedfølende (self-compassion), og gjøre det beste ut av de kortene man har blitt tildelt. 

 

4. Hva synes du er bra med e-terapi? 

Det er veldig spennende å kunne nå ut til flere og ikke la seg stoppe av praktiske begrensninger i forhold til tilgjengelighet og avstand til «terapi-rommet».  

 

5. Hvis det var en ting du kunne fortalt pasientene dine hva ville det vært? 

Ta vare på deg selv, det er det første budet. Plikter til familien, jobben og samfunnet er underordnet dette. Du må «ta på surstoff maske» på deg selv før du kan hjelpe andre.

Overvinne

Overvinne

teamet består av en rekke psykologer, forfattere og redaktører. Målet er å skape god psykisk helse. Ved bruk av varm teknologi ønsker vi å nå flere enn samfunnet gjør i dag.

Var denne artikkelen nyttig?