Levende religion. Globalt perspektiv - lokal praksis

Levende religion. Globalt perspektiv - lokal praksis

kr 379,00

Ny antologi som utforsker historiske hendelser og nåtidige trender, og viser hvordan religion og spiritualitet lever, reiser og er i stadig endring gjennom menneskers praksis og erfaring.
Varenummer: ISBN - 9788282172196

Kategori: Fagbøker

Beskrivelse

Hvordan viser globale forhold igjen i lokal, religiøs praksis? Hvilke innsikter får vi av å studere middelalderens pavekirke, afrikanske migrantmenigheter, muslimsk hverdagsliv, nyåndelige entreprenører og kirkelig dialogarbeid i én og samme bok? På hvilke måter kommer mangfoldet i religiøs praksis til uttrykk i Norge i dag – og hvordan kom slikt mangfold til uttrykk tidligere?

Levende religion utforsker aktuelle trender innen religionsforskningen, som globalisering, religiøs praksis og hverdagsreligion gjennom å se på lokale, religiøse manifestasjoner. Med Rogaland og særlig Stavanger-regionen som «sted», dekker artikkelforfatterne historiske hendelser og nåtidige trender, som viser hvordan religion og spiritualitet lever, reiser og er i stadig endring gjennom menneskers praksis og erfaring.

Boken er redigert av Anne Kalvig, førsteamanuensis i religionsvitenskap ved Universitetet i Stavanger og Anna Rebecca Solevåg, førsteamanuensis i Det nye testamentet ved Misjonshøgskolen i Stavanger. De er tilknyttet UiS- og MHS-forskningssamarbeidet «Religion, kultur og globalisering».

Blant kapittelforfatterne er biskop i Stavanger bispedømme, Erling J. Pettersen, og flere toneangivende forskere innen historie, religionsvitenskap, teologi, antropologi og religions- didaktikk. Forskerne har tilhold ved Universitetet i Stavanger, Misjonshøgskolen i Stavanger, Stavanger universitetssjukehus og Stavanger bispedømme.

Levende religion er rikt illustrert, i hovedsak med fotografier tatt av Asbjørn Jensen.

Forfatter: Anne Kalvig og Anna Rebecca Solevåg (red.)

Relaterte produkter