Hypersuper. Superhyper

Hypersuper. Superhyper

kr 250,00
Varenummer: ISBN 9788282161282

Kategori: Barn & unge, Fagbøker

Beskrivelse

På laget til barn og ungdom med lopper i blodet, kort lunte og oppmerksomhet på tvers

Forfatter Stein Lunde er klinisk pedagog og arbeider ved en barnepsykiatrisk klinikk. I mange år har han jobbet med kultur for barn. I denne boka beskriver han sine møter med barn og unge med ADHD:

"Jeg stopper foran kontordøra mi og setter på opptattegnet.
- For at ingen skal forstyrre oss, sier jeg. Jeg venter i et halvt sekund. Trond går først inn i rommet. Jeg går til telefonen og setter på svareren.
- For at heller ikke den skal forstyrre. Vil du ta av deg jakka, så du ikke blir så varm?
Han gir meg jakka, som jeg henger opp.
- Se deg litt rundt, Trond, om det er noe du har lyst til å holde på med?

Trond blir stående midt på gulvet og lar blikket vandre, men virker ikke særlig interessert. Helt taus. Han nærmer seg ikke noen av lekene. Kanskje har han bestemt seg på forhånd at han ikke skal si et ord til den gamle bupgubben? Jeg kjenner at jeg begynner å bli redd for å miste ham. Bjellene ringer igjen om ikke å bli for ivrig.

- Da kan vi vel sette oss, sier jeg. Blikket hans er langt av sted. Vi setter oss. Jeg hører klokka på veggen tikke. Jeg begynner å tenke negative tanker: Trond har bestemt seg, han vil ikke snakke med meg. Jeg lar blikket mitt gli rundt i rommet for å ta vekk litt av fokus på ham. Jeg merker at ansiktet mitt har stivnet i et halvsmil."

Lunde formulerer en holdning til problemet som resulterer i arbeid med barnets forståelse av seg selv, på tvers av diagnosesystemer, genetikk og en eventuell kjemisk ubalanse i hjernen - slik ADHD ofte blir forklart. En slik holdning som gjør at hjelpen som blir tilbudt, skal ha et videre perspektiv enn symptomlindring og tilpasning. Håper er at denne boken kan gi fagfolk fra BUP, PP-tjenesten, barnevern, skoler, foreldre og andre interesserte, en bedre forståelse av barn og unge som sliter med konsekvensene av ADHD.

Relaterte produkter