Psykiater Odd Lingjærde - Liv og forskning - en faglig selvbiografi

Psykiater Odd Lingjærde - Liv og forskning - en faglig selvbiografi

kr 349,00

Forfatteren er så å si født inn i eget fagfelt. Han vokste opp ved et stort psykiatrisk sykehus hvor faren var overlege på 1930-tallet, og har dermed et unikt overblikk over psykiatriens historie i Norge.
Varenummer: ISBN 9788282172134

Kategori: Bøker, Diverse, Kultur & historie

Beskrivelse

Odd Lingjærde er en kjent og aktet psykiater som har bidratt vesentlig til psykiatrifagets utvikling i Norge og Norden. Her skriver han om sitt liv som psykiater, med hovedvekt på egen kliniske, og særlig forskningsmessige aktivitet innen psykofarmakologi og lysbehandling av vinterdepresjon.

Forfatteren er så å si født inn i eget fagfelt. Han vokste opp ved et stort psykiatrisk sykehus hvor faren var overlege på 1930-tallet, og har dermed et unikt overblikk over psykiatriens historie i Norge, fra før 2. verdenskrig og frem til i dag. I "Liv og forskning" loses leseren gjennom utvalgte tradisjoner og utviklingslinjer i norsk psykiatri, med beskrivelser av oppvekst, skolegang, medisinstudier og etter hvert egen inntreden i psykiatrien.

Boken er først og fremst skrevet for psykiatere og andre klinikere i fagfeltet, men kan også være av verdi for andre faghistorisk interesserte.

Relaterte produkter