Depresjon

Tristhet og engstelse er en av våre grunnfølelser, og er derfor en naturlig del av livene våre. Selv om vi alle føler oss triste eller svinger i humøret fra gang til annen, kan noen oppleve dette mer intensivt og ha en lengre varighet enn andre. Depresjon og angst er noe annet enn den sorgen og nedstemtheten som vi opplever gjennom livet - det er en situasjon som påvirker din fysiske og mentale helse og må derfor tas alvorlig.

Vi ser at mennesker i en depressiv eller engstelig episode kan ha en mer negativ måte og tenke på. Oppmerksomheten er rett og slett fokusert på det negative rundt oss, derfor vil avvisning og uvennlighet oppleves sterkere og omsorg og vennlighet blir lettere oversett. Dette kan fungere som en ond sirkel, der personer med depresjon graver seg mer ned og blir desto mer fokusert på det negative, og klarer i mindre grad å ta imot varme. Mennesker som går gjennom dette kan ha det utrolig vanskelig, i tillegg vil de som er rundt oppleve dette som strevsomt.

 

Finn ut mer 

Depresjon påvirker hvordan du opplever deg selv og gjør livet vanskeligere å håndtere. Det som er bra er at det finnes en rekke ulike behandlingstilnærminger. Noe kan man gjøre selv, andre ganger trenger man hjelp av helsepersonell. Du kan starte med å lese videre og ta en vurdering på om du ønsker å ta kontakt med overvinne sine eksperter, eller om du får nytte av Overvinne sin selvhjelp.

 

Ulike typer depresjon

Kjennetegn og symptomer

Hvordan overvinne depresjon?

 

På disse sidene vil du kunne informere deg om ulike aspekter ved depresjon og angst. Vi anbefaler at du leser disse tre, før du leser om hvordan du kan overvinne en depresjon og angst. Vi håper at de første sidene vil få deg til å reflektere rundt din depresjon. Hvorfor er det slik at akkurat du har det som du har det? 

Selv om det finnes felles trekk, klarer vi ikke alltid å fange opp det unike med din opplevelse og din historie, dette kan du legge til mens du leser.

Edona Zilkiqi

Edona Zilkiqi

er i siste innspurten mot å bli psykolog. Hun er spesielt interessert i nye metoder innenfor psykologifaget og hvordan den kan gjøres tilgjengelig.

Overvinne

Artikkelen er gjennomgått og godkjent av Overvinne

teamet består av en rekke psykologer, forfattere og redaktører. Målet er å skape god psykisk helse. Ved bruk av varm teknologi ønsker vi å nå flere enn samfunnet gjør i dag.

Var denne artikkelen nyttig?