Kristina Moberg

Psykologspesialist

Kristina er psykologspesialist, samt forfatter og blogger. Hun har mange prosjekter i skjæringslinjen mellom psykologi, identitet og samfunn. Hun er grunnlegger av psykologblogg.no, og er formidler av psykologi i ulike medier som radio, TV, aviser og magasiner.

Finn ledige timer.

August 2019
Man Tirs Ons Tors Fre Lør Søn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Kongens gate 30,
7012 Trondheim

SPØRSMÅL

 

1. Hvorfor ønsket du å bli psykolog? 

Jeg vet ikke helt. Egentlig drømte jeg om å bli advokat, men søsteren min og mange av mine venner ville studere psykologi, og det virket gøy. Jeg likte at jeg kunne gå i en liten klasse, på et langt profesjonsstudium, der jeg fikk en yrkestittel til slutt. Jeg har vært glad i å lære hele livet mitt, og likt skolen. Men for å være ærlig var jeg flinkere i “realfagene” enn samfunnslære, historie og slikt. Jeg likte matte, følelsen av å løse en gåte. Menneskers liv er jo også gåtefulle. Menneskers valg, kunnskap, relasjoner og følelser er fascinerende for meg. Vi er så fulle av lærelyst, drømmer, fantasier – men et av de mest sårbare og relasjonelt avhengige arter på jorden. Vi er komplekse, og jeg liker det nok sånn. Komplekst. 
 

2. Hva liker du med yrket? 

Jeg liker å være til nytte og få et innpass i folks indre liv. Jeg liker kontakten jeg får og rollen min, som en som kommer inn og byr på sortering, oversikt og varme. På en måte er jeg en ryddehjelp, en mental ryddehjelp. Men ryddingen har alltid et mål, å få folk til å blomstre (i hvert fall hvis de føler seg midlertidig visne eller redde). Jeg ønsker at folk som viser meg tillit både klarer å holde på sine forpliktelser og gode relasjoner, samtidig som de opplever å styrke seg selv.  
  

3. Hva synes du kan være en utfordring med yrket? 

Det er en utfordring å kjenne at du vil fikse opp i mye, men vet at personen må finne ut av det meste selv. Det kan til tider være litt tungt å være psykolog fordi man lytter til en del smerte gjennom en dag. Det er ikke alltid lett å gå plystrende hjem fra jobb. Noen ganger har jeg savnet nettopp mattestykkene, å kunne sitte der med noen tall og fundere teoretisk. Men alle yrker har sine utfordringer, og det gjelder å ha noen å prate med eller bli inspirert av, hvis man merker at man selv mister gløden. 

 

4. Hva synes du er bra med e-terapi? 

Tilgjengeligheten er jo fantastisk. At man slipper å vente så lenge, slipper reisen og venterommet. Bare logge seg på og møte en fortrolig profesjonell. Jeg skal være ærlig å si at jeg liker en kombinasjon, fordi det er noe med å ha tatt noen i hånda og sittet i samme rom. 

 

5. Hvis det var en ting du kunne fortalt pasientene dine hva ville det vært? 

Jeg tror jeg pleier å si de fleste tingene jeg syns er viktig. Men jeg passer på å formulere meg på en sånn måte at mitt ord ikke fremstår som noe sannhet. Jeg formulerer ofte viktige ting som jeg vil fortelle dem, som et spørsmål. Altså noe de kan kjenne seg igjen i - eller ikke.