Patrick A Vogel

Psykologspesialist og Professor

Patrick A. Vogel er professor emeritus i klinisk psykologi ved Psykologisk Institutt. Han er spesialist i klinisk psykologi og forsker på psykiske lidelser. Han har vært spesielt opptatt av utvikling av nye behandlingsmetoder baser på kognitiv atferdsterapi og metakognitiv terapi. Han har deltatt i flere prosjekter for behandling av depresjoner, personlighetsforstyrrelser og angstlidelser. Han har nylig gjennomført to studier hvor videokonferanse teknologi har vært anvendt som et ledd i vellykket behandling av tvangslidelser (OCD).

Finn ledige timer.

August 2019
Man Tirs Ons Tors Fre Lør Søn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Kongens gate 30
7012 Trondheim

SPØRSMÅL

 

1. Hvorfor ønsket du å bli psykolog? 

Jeg ønsket å kunne hjelpe andre mennesker som strevde med livet. Det var også ting i min barndom jeg ikke var fornøyd med, så dette var en måte å få innsikt i meg selv. 

 

2. Hva liker du med yrket? 

Det er alltid spennende å kunne møte nye mennesker, og høre deres historier, og mange blir hjulpet av våre samtaler. Dette gir meg noe som menneske som jeg ikke vil fått i andre yrker. 

 

3. Hva synes du kan være en utfordring med yrket? 

Når det ikke blir bedring tross mange forsøk med de beste metodene jeg vet om. Da må man lære seg selv og pasienten å være selvmedfølende (self-compassion), og gjøre det beste ut av de kortene man har blitt tildelt. 

 

4. Hva synes du er bra med e-terapi? 

Det er veldig spennende å kunne nå ut til flere og ikke la seg stoppe av praktiske begrensninger i forhold til tilgjengelighet og avstand til «terapi-rommet».  

 

5. Hvis det var en ting du kunne fortalt pasientene dine hva ville det vært? 

Ta vare på deg selv, det er det første budet. Plikter til familien, jobben og samfunnet er underordnet dette. Du må «ta på surstoff maske» på deg selv før du kan hjelpe andre.