Overvinne hjelper dine ansatte
Overvinne logo

Styrk de ansattes mentale helse med det norske verktøyet "Overvinne"

Overvinne logo

Noen dager tåler vi alt. Med begge bena trygt plantet på jorda og med et stødig blikk forankret i horisonten. Kritikk tas imot med et skuldertrekk og et hjertebank leses som svar på at det ble litt mye kaffe i lunsjen.

Andre dager er vi som porselen, snikende rundt hushjørnene, porøs i lakken – og lar alle kommentarer få bli til skår i selvtilliten. Hjertebanket fra dagen før, blir i dag vurdert som et gryende infarkt og vi tenker kanskje at verden ikke går glipp av noe om vi blir under dyna.

Overvinne logo

Hvorfor Overvinne?

Overvinne er en app som er jobber frem av norske psykologer og fungerer som vitaminer for det psykiske immunforsvaret. Her finner du mental trening til alle nivåer, enten det handler om å beholde styrke, bli mer robust eller rett og slett komme seg ut av sengen.

Løsningen er basert på selvhjelpmed lydfiler, videosnutter og registreringer - men det er også mulig å kombinere den med individuelle psykologsamtaler. Vi har kombinert teknologi og psykologi og skapt et verktøy som tar deg raskere til målet, dataene du registrerer trigger hjelpen du mottar enten det er via selvhjelp eller ansikt til ansikt behandling.

Fordi dagens tilbud ikke treffer og de færreste forteller om det.Kun 13% av de med symptomer på depresjon og 25% av de med symptomer på angst søker hjelp. Alt for stor del av sykefravær i Norge handler om psykisk uhelse, det kan vi gjøre noe med. Det er på tide å få mental helse inn i HMS-håndboken, Overvinne er snarveien dit.

psykiske vansker står for mye av sykefraværet
Overvinne hjelper på arbeidsplassen
Behandling i Overvinne
Stemningsrapporten i Overvinne

Stemningsrapport og nyttige tips med lydfiler. Øvelser, videoer og behandlinger på norsk med psykolog.

Overvinne logo

Bra for bedriften, og bra for de ansatte

I Norge er den lange ventelister innen psykisk helsehjelp, noe som gjerne blir til lange sykemeldinger. Overvinne er et forebyggende og lavterskel verktøy som hjelper ansatte og ledere når stress og vansker blir for dominerende i hverdagen.


Selv om opp til 70% av ansatte forventer at arbeidsgiver skal legge til rette for god psykisk helse daglig, rapporterer bare 4% at de er komfortable med å diskutere psykiske vansker med sin leder.


En attraktiv arbeidsgiver bryr seg om hele mennesket, ikke vare det som kommer klokken åtte og reiser klokken fire. Med de høye kostnadene av sykefravær og utbrenthet, blir det tydelig at investeringen i mentalt velvære ikke bare er viktig, men også nødvendig for virksomhetens vekst.

Overvinne er anonymt, som gjør at folk bruker hjelpen de har tilgjengelig

"Jeg setter stor pris på at mitt arbeidssted har fokus på - og tilbyr - et lavterskeltilbud. Selve handlingen betyr svært mye. Appen i seg selv opplevde jeg som nyttig og lærerik.

Overvinne appen til dine ansatte
Overvinne logo

Norsk og "neppå"

Overvinne spinner ut av NTNU og er anerkjent for sitt samarbeid med fremstående norske og internasjonale psykologer og forskere. Overvinne er bygget på de nyeste, forskningsbaserte metodene med effektiv hjelp til de ansatte og ledere for å møte dagens utfordringer.

Tilpassede løsninger med dokumentert effekt.Digitale behandlingsprogrammer og verktøy har vist god innvirkning på mental helse, og kan bidra til å redusere sykefravær og øke trivsel og produktivitet i din bedrift.

Et troverdig ansattgode. Ved å integrere teknologi med fagkunnskap, gir Overvinne en tilgjengelig og troverdig løsning for ansatte, og gjør oss til en god partner for bedrifter som ønsker å bygge en kultur for mental helse.

Psykologspesialist Svein Øverland

“Gjennom å omforme fagutviklet psykologisk hjelp til digitale hjelpemidler, når vi flere folk på et tidligere tidspunkt og forebygger utvikling av alvorlige psykiske lidelser.“
-Psykologspesialist Svein Øverland, Grunnlegger og fagsjef i Overvinne

Situasjonen kan være helt lik - samtidig kan vi oppleve den veldig forskjellig. Grunnen til det handler om hvor sterkt vårt psykologiske immunforsvar er. Det er som å gå i t-skjorte en tidlig vårdag - med eller uten feber. Den ene dagen legger du merke til sola, den andre, den iskalde luften som fremkaller sykdomsfølelsen.


Med Overvinne får ansatte umiddelbar tilgang til mental støtte før utfordringene vokser seg store. Vår løsning sikrer tidlig inngripen, -nøkkelen til å forebygge langtidsfravær og bevare en sunn arbeidsstyrke.

Overvinne logo

Kom i gang!

La innføringen av Overvinne i bedriften bli et bevisstgjøringsprosjekt som både kan øke takhøyden og senke terskelen for å snakke om mental helse. Som en overvinnebedrift har dere muligheten til å promotere at dere er en bevisst bedrift både internt mot organisasjonen - men også eksternt. Vi har satt sammen en velkomstpakke dere kan dele med de ansatte og på den måten vise deres engasjement og samtidig opplyse de ansatte om tilbudet.


Pakken består av Overvinnesymbolet som fritt kan benyttes på intranett eller deres nettside og en egen landingsside på Overvinne.no for bedriften der alle ansatte får mulighet for å delta på live webinarer hver måned. I tillegg får dere klistremerker til å feste på toalettene, infoflyer til ansatte stilet fra ledelsen og speilmerker.

Noen av våre kunder

Arise Health logoThe Paak logoOE logo2020INC logoEphicient logoEphicient logoEphicient logo
Klistremerker Overvinne
Merke til speil
Rollup overvinne
Rollup
Du er sterk!
Merke til toalettdør
Merker Overvinne
Plakat til kantine
psykisk helse på arbeidsplassen
Kilder

1. FHI: Psykisk helse i Norge 2018 (Roness, Mykletun, & Dahl)
2. FHI: Folkehelserapporten 2014: https://www.fhi.no/nettpub/hin/psykisk-helse/psykiske-lidelser-voksne/?term=&h=1 3. Paychex and Future Workplace, 2021: https://www.paychex.com/newsroom/news-releases/employees-indicate-well-being-top-priority
4. Norsk Gallup for Overvinne AS, 2021-2022
5. Rodahl, T, Øverland S, Vogel, P.A; Preliminary findings of assessing mood through a therapy app, NTNU research week poster 20225.
6. Gray et al. BMC Public Health (2023) 23:1324

Overvinne logo
overvinne.no | Nordre Berggate 2, 7014 Trondheim | post@overvinne.no