Overvinne gjennom forsikring

Terapi for alle

Mange går i lange perioder med vonde tanker og følelser. Når livet er vanskelig føles det ofte umulig å endre seg selv eller situasjonen.

Likevel er endring mulig.

Overvinne er en forskningsbasert selvhjelps-app med et digitalt behandlingsprogram for vanlige psykiske vansker, og tilbyr i tillegg videokonsultasjon med psykolog.

Har du helseforsikring via If eller Vertikal Helse, er Overvinne inkludert som en del av tilbudet.
Kom i gang her

Digital behandling

Behandling i overvinne
Behandlingsprogram
Passer for vanlige psykiske vansker som angst, depresjon, stress, søvnvansker og utbrenthet.

Programmet baserer seg på de samme teknikkene og metodene du lærer i samtaleterapi, og er utviklet av anerkjente norske psykologer.

Samtale med psykolog
Konsultasjon med psykolog
I Overvinne-klinikken kan du enkelt finne den psykologen som passer for din problemstilling.

Ta kontakt med If eller Vertikal Helse for nærmere informasjon om hvordan du melder forsikringssak om timer til psykolog.
Stemningsrapport
Bli bevisst på hva du føler
Å forstå følelsene dine er første skritt mot å oppnå kontroll. I stemningsrapporten kan du fortelle appen hvordan du føler deg. Slik blir det enklere å forstå følelsene dine og å se sammenhengen mellom din ytre og indre verden.
+
Tooltip text
Kom i gang med Overvinne
1
Last ned appen Overvinne på din smarttelefon eller nettbrett. Alternativt kan du bruke vår web-app.
2
Registrer deg i appen ved å skrive inn din e-post og fornavn.
3
Trykk på Forsikringskunde og skriv inn avtalenummeret du finner på forsikringsbeviset ditt.
4
Nå er du klar til å bruke Overvinne!
Er du privatkunde kan du finne avtalenummeret på Mine sider på Vertikal Helse. Er du bedriftskunde kan du få avtalenummeret av din arbeidsgiver eller ved å kontakte Vertikal Helse (en del av If)
Last ned appen
Trykk på «Forsikringskunde» og skriv inn avtalenummeret du finner på forsikringsbeviset ditt.

Noen av våre psykologer

Ane Blomdal

Ane Blomdal

Psykologspesialist
Psykologer med erfaring
Mer enn
11
års erfaring
Angst
Depresjon
Kjærlighet
Utbrenthet
Relasjonsvansker
Kasia Kalinowska

Kasia Kalinowska

Psykolog
Psykologer med erfaring
Mer enn
5
års erfaring
Livskriser
Tvangslidelser
Personlighetsforstyrrelser
Grubling
Mads Friberg

Mads Friberg

Psykologspesialist
Psykologer med erfaring
Mer enn
12
års erfaring
Angst
Depresjon
Selvfølelse
Sorg
Rus
Bestill time hos psykolog
1
Last ned appen Overvinne på din smarttelefon eller nettbrett. Alternativt kan du bruke vår web-app.
2
Registrer deg i appen som Forsikringskunde og benytt avtalenummeret du finner på forsikringsbeviset ditt.
3
Bruk bestillingsreferansen du har fått tilsendt via e-post fra din forsikringsleverandør. Registrer denne på hjem skjermen eller i Konsultasjons-fanen.
4
Gå til Konsultasjon-fanen i appen, og bestill time til den psykolog du ønsker.
Er du privatkunde kan du finne avtalenummeret på Mine sider på Vertikal Helse. Er du bedriftskunde kan du få avtalenummeret av din arbeidsgiver eller ved å kontakte Vertikal Helse (en del av If)
Hvorfor skal jeg bruke Overvinne?
Overvinne forsikring
Det kan være mange grunner til at du bør vurdere å bruke Overvinne. Appen gir deg muligheten for å få hjelp med dine mentale utfordringer på en enkel måte, uansett hvor du befinner deg. Du kan gjennomgå et strukturert selvhjelpsprogram i ditt eget tempo, samtidig som du har muligheten for å få behandling gjennom videosamtaler med psykologer.
Overvinne kan være et godt alternativ for deg som:
  • Ønsker å forbedre mental helse og takle psykiske vansker på en strukturert måte
  • Ønsker tilgang til behandling uten å måtte reise eller vente på time
  • Har en travel hverdag og ønsker en fleksibel løsning
  • Har person- eller helseforsikring hos If eller Vertikal Helse
Så hvis du ønsker å få hjelp med dine mentale utfordringer på en enkel og fleksibel måte, kan Overvinne være et godt valg for deg.
Last ned appen her
Passer Overvinne for meg?
Prøv gratis i 3 dager,
deretter 279,- per måned

Utviklet av anerkjente norske fageksperter

"Vi i Overvinne tror at du selv vet best hva du trenger. Samtidig vet vi at du overvinner utfordringene dine lettere og mer effektivt om du lar oss hjelpe deg. Med dyktige psykologer og varm teknologi gir vi hjelp på en ny måte. Vi er der for deg når du trenger det, og på den måten du vet er best for deg."

Svein Øverland
Psykologspesialist og fagansvarlig

Psykologspesialist

Spesialist i barne- og ungdomspsykologi og familieterapi. Han er også redaktør for tidsskriftet Sexologi og har skrevet to fagbøker.

Psykologspesialist

Professor i klinisk psykologi ved NTNU - Psykologisk Institutt. Spesialist i klinisk psykologi og forsker på psykiske lidelser.

FAQ

DIGITAL EFFEKTIVITET

Online psykolog kan være like effektivt som å møte psykolog ansikt til ansikt. Opprinnelig var man bekymret for at det å være på hver sin skjerm på to ulike steder kunne gjøre utbyttet av terapi dårligere, siden man ikke oppnådde samme relasjon og mulighet for kommunikasjon som ansikt-til-ansikt. Nå har flere studier vist at relasjonen mellom psykolog og pasient er like god online som offline, i tillegg til at behandlingsutbyttet er like godt.

Med Overvinne har du muligheten til å oppnå samme resultater som hos en tradisjonell psykolog. Du får i tillegg tilgang til digitalt behandlingsprogram i Overvinne app. Nå kan du få hjelp hvor du vil, når du vil. Dette åpner for at flere kan søke hjelp. Så noen kan kanskje argumentere for at det er mer effektivt?

DIGITALE FORDELER

Vi i Overvinne vil gjøre vårt beste for å sikre at du skal få det bra, og vi tror at kombinasjonen av videoterapi med psykolog sammen med digitalt behandlingsprogram i Overvinne app vil gi deg størst behandlingseffekt. Denne kombinasjonen kalles «Blended care» (blandingsterapi) og er godt dokumentert gjennom forskning.

Du har konsultasjoner (video) med psykolog for samtale og oppfølging akkurat som i vanlig terapi. I tillegg får du tilgang til behandlingsprogram i Overvinne app som du bruker mellom timene. Hjemmeoppgaver som pasienten gjør utenfor terapien gir bedre behandlingsresultater, fremmer motivasjon og innsats, og styrker den terapeutiske alliansen (samarbeidet mellom pasient og terapeut). Samtidig er Overvinne-psykologen tilstede for å veilede, hjelpe og motivere. Dette har vist at effekten av terapien går opp samt at andel som slutter i terapi går ned. Blended care har vist seg å være svært effektiv, og i enkelte tilfeller et bedre alternativ.

En annen fordel er økt tilgjengelighet på psykologisk behandling for deg som av geografiske årsaker ikke har tilgang til psykologtjenester, eller hvis man på grunn av frykt for stigmatisering ikke ønsker fysisk møte på psykologkontor.

Overvinne kan også frigjøre deg fra fysisk oppmøte slik at du sparer tid. Du kan gjennomføre en videokonsultasjon hjemme eller på jobb, og det frigjører deg fra reisen til og fra et psykologkontor.

DATASIKKERHETEN
  • Vi i Overvinne tar datasikkerhet og personvern på alvor. Derfor har vi utviklet Overvinne-plattformen på grunnlag av retningslinjer for datasikkerhet og personvern fra Datatilsynet og Personvernforordningen fra EU (GDPR).

  • Nettsiden Overvinne.no bruker kryptering gjennom HTTPS.
  • Videokonsultasjon med psykolog på Overvinne benytter teknologi som krypterer samtalen. Det gjør at du som pasient kan være sikker på samtalen forblir mellom deg og psykologen.
  • Overvinne benytter to-trinnsbekreftelse (2-FA) fra BankID når du logger inn. BankID er en elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nett. BankID benytter to-trinnsbekreftelse, det betyr at du i tillegg til passord må angi en engangskode hver gang du logger inn.
  • Her kan du lese mer om Overvinne sin personvernerklæring: https://overvinne.no/nyttige-lenker/personvernerklæring

VÅRE PSYKOLOGER

Alle psykologene som jobber i Overvinne har spesiell interesse for online terapi, og er utvalgt og kvalitetssikret av fagpersoner i Overvinne med høy kompetanse innen online terapi. Alle psykologene er trenet i bruken av Overvinne-plattformen for online terapi og kan veilede pasienten i bruken av behandlingsprogram i appen. Psykologene nedenfor har bidratt til at innholdet i behandlingen på Overvinne klinikken følger retningslinjene for god digital behandling.

Patrick A. Vogel: Patrick A. Vogel er professor emeritus i klinisk psykologi ved Psykologisk Institutt. Han er spesialist i klinisk psykologi og forsker på psykiske lidelser. Han har vært spesielt opptatt av utvikling av nye behandlingsmetoder baser på kognitiv atferdsterapi og metakognitiv terapi. Han har deltatt i flere prosjekter for behandling av depresjoner, personlighetsforstyrrelser og angstlidelser. Han har nylig gjennomført to studier hvor videokonferanse teknologi har vært anvendt som et ledd i vellykket behandling av tvangslidelser (OCD).

Svein Øverland: Svein Øverland er psykolog (1996) med klinisk spesialitet i barne- og ungdomspsykologi og familieterapi (2005). Svein er medgründer i SuperEgo, firmaet bak Overvinne. Han er ansatt som seksjonssjef ved avdeling Brøset, St. Olavs Hospital og er rådgiver i Forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel. Han har gjennomført spisskompetanseutdanning i retts og sikkerhetspsykologi og har videreutdanning i Dialektisk atferdsterapi (DBT), Metakognitiv terapi (MCT), Aggression Replacement Therapy (ART), traumebehandling (EMDR). Han er redaktør i tidsskrift for Sexologi og har skrevet artikler om seksualitet der og i flere tidsskrifter. Han har skrevet to fagbøker; Selvskading: en praktisk tilnærming (2006) og Stalking: forståelse, risikovurdering og håndtering (2012). Han har også bidratt som kapittelforfatter i seks andre bøker.

Du finner flere av våre psykologer ved å klikke på denne lenken her.

REFERANSER

1) Cook, J. E. & Doyle, C., 2004.Working Alliance in Online Therapy as Compared to Face-to-Face Therapy: Preliminary Results, s.l.: Cyberpsychology & behavior.
2) Domhardt, M., Geblein, H., von Rezori, R. E. & Baumeister, H., 2018. Internet- and mobile-based interventions for anxiety, Potsdam: Wiley.
3) Etzelmuller, A. et al., 2018. Patient’s experience with blended video- and internet based cognitive, Nuremberg: Elsevier VB.
4) Fitzpatrick, M. et al., 2018. «Blended» therapy: The development and pilot evaluation of an internet-facilitated cognitive behavioral intervention to supplement face-to-face therapy for hoarding disorder., Melbourne: Department of psychological sciences.
5) Gjervan, K. & Walderhaug, L. P., 2019. Effekten av internettbasert kognitiv atferdsterapi (iCBT) mot panikklidelse i Vestfold, Vestfold: Kognitiv.no.
6) Kazantsis, N., Ronan, K. & L’Abate, L., 2005. Using homework assignments in cognitive behaviour therapy, s.l.: s.n.
7) Loucas, C. E. et al., 2014. E-therapy in the treatment and prevention of eating disorders: A systematic review and meta-analysis, London: Behaviour research and therapy.
8) Massoudi, B. et al., 2017. Blended care vs. usual care in the treatment of depressive symptoms and disorders in general practice [BLENDING]: study protocol of a non-inferiority randomized trial, s.l.: BMC Psychiatry.
9) Stubbings, D., Rees, C., Roberts, L. & Kane, R., 2013. Comparing in-person to videoconference-based cognitive behavioral therapy for mood and anxiety disorders: randomized controlled trial., Perth: School of psychology and speak pathology.
10) T, B. et al., 2011. Internet-based treatment of depression: a randomized controlled trial comparing guided with unguided self-help., s.l.: s.n.
11) Weisel, K. et al., 2018. Efficacy and cost-effectiveness of guided and unguided internet- and mobilebased indicated transdiagnostic prevention of depression and anxiety (ICare, Tyskland: Elsevier VB.
12) Weisel, K. et al., 2018. Transdiagnostic Tailored Internetand Mobile-Based Guided Treatment, 2018: Frontiers in psychiatry.
13) Yuan-yuan, Y. et al., 2015. Internet-Based Cognitive Behavioral Therapy for Insomnia (ICBT-i) Improves Comorbid Anxiety and Depression—A Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials, Chongqing: s.n.

Overvinne og NTNU
Overvine og Oslo Universitetssykehus
Overvinne og advokatfirmaet simonsen vogtwiig.
KPMG og overvinne
DNB og overvinne
SINTEF og overvinne
Innovasjon Norge og overvinne
If Forsikring og overvinne
BDO og overvinne
Hertervig Forlag og overvinne
Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning og overvinne
Colombia University og overvinne
Ecura og overvinne
Overvinne logo
Nordre Berggate 2, 7014 Trondheim  |  post@overvinne.no  |  Org. nr. 913820622