Selvtest for søvnproblemer og insomni

Søvnproblemer er vanlige og kan påvirke både din fysiske og psykiske helse. Vanlige symptomer og tegn på søvnproblemer er:

For å hjelpe deg med å kartlegge dine søvnvaner og identifisere potensielle søvnlidelser, ta denne forskningsvaliderte selvtesten for insomni*. Dette er en anerkjent og validert metode utviklet av norske forskere for å kartlegge søvnvansker og insomni.

"Bergen Insomnia Scale" består av seks spørsmål som måler forskjellige aspekter av søvnproblemer, slik som vanskeligheter med å sovne, våkne ofte i løpet av natten, tidlig oppvåkning, samt påvirkning på dagsformen. Testen er enkel og rask å gjennomføre, og resultatene gir en indikasjon på om du bør søke profesjonell hjelp for søvnvanskene dine.

NB! Det er viktig å huske at denne selvtesten ikke erstatter en profesjonell vurdering av søvnproblemer. Hvis du opplever vedvarende søvnvansker eller mistenker at du har en søvnlidelse, anbefales det å konsultere en lege eller en søvnspesialist for en grundig vurdering og tilpasset behandling.

(* Bergen Insomnia Scale, S. Pallesen , B. Bjorvatn , I.H. Nordhus , B. Sivertsen , M. Hjørnevik og, C.M. Morin)

I løpet av den siste måneden, hvor mange ganger i uken har du opplevd:

1
1
I løpet av den siste måneden, hvor mange dager per uke har du brukt mer enn 30 minutter for å sovne inn etter at lysene ble slukket?
2
2
I løpet av den siste måneden, hvor mange dager per uke har du vært våken mer enn 30 minutter innimellom søvnen.
3
3
I løpet av den siste måneden, hvor mange dager pr. uke har du våknet mer enn 30 minutter tidligere enn du har ønsket uten å få sove igjen?
4
4
I løpet av den siste måneden hvor mange dager per uke har du følt deg for lite uthvilt etter å ha sovet.
5
5
I løpet av den siste måneden, hvor mange dager per uke har du vært så søvnig/trett at det har gått ut over skole/jobb eller privatlivet?
6
6
I løpet av den siste måneden, hvor mange dager per uke har du vært misfornøyd med søvnen din?
9
Kjønn
9
Alder
Takk for at du sendte inn dine resultater! Oppdater siden hvis du ønsker å ta testen på nytt.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ditt resultat

Basert på resultatene fra selvtesten, har du symptomer som peker mot at du kan ha insomni. Det er viktig å ta søvnproblemer på alvor, ettersom de kan påvirke både din fysiske og psykiske helse.

Vi anbefaler at du konsulterer en lege eller en søvnspesialist for en vurdering og eventuell tilpasset behandling. I mellomtiden kan du prøve å etablere gode søvnvaner, som å holde faste sengetider, skape et avslappende sovemiljø og redusere skjermbruk før leggetid.

Les mer om symptomer, årsaker og løsninger tilknyttet søvnproblemer her.

For mange er det en sterk sammenheng mellom søvnproblemer og vanskelige tanker og følelser. Overvinne gir deg kunnskap, metoder og teknikker for å håndtere tanker og følelser, slik at du kan skape den endringen du trenger.

Prøv gratis i 7 dager ved å følge knappen under!
Få hjelp nå
Basert på resultatene fra selvtesten, ser det ikke ut til at du lider av insomni. Men siden du har tatt denne testen har du kanskje opplevd vansker med søvn?

For å sikre god søvnhygiene, kan du prøve å holde faste sengetider, skape et avslappende sovemiljø, og redusere skjermbruk før leggetid. Les mer om symptomer, årsaker og løsninger på søvnproblemer/insomni her.

For mange er det en sterk sammenheng mellom søvnproblemer og vanskelige tanker og følelser. Overvinne gir deg kunnskap, metoder og teknikker for å håndtere tanker og følelser, slik at du kan skape den endringen du trenger.

Prøv gratis i 7 dager ved å følge knappen under!

Få hjelp nå

Insomni: Symptomer, årsaker og løsninger

I denne artikkelen utforsker vi sammenhengen mellom psykologiske problemer og søvnproblemer, vanlige psykologiske problemer som påvirker søvn, konsekvensene av søvnmangel på mental helse, og effektive strategier for å håndtere søvnproblemer relatert til psykologiske problemer.

Overvinne logo
Nordre Berggate 2, 7014 Trondheim  |  post@overvinne.no  |  Org. nr. 913820622